Zapiekanka z ziemniakami, soczewicą i kapustą kiszoną

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

To danie kusi nie tylko smakiem, ale i niską ceną

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 średnich ziemniaków
    Szklanka soczewicy zielonej
    2 garście kapusty kiszonej
    2 cebule
    Dowolne zioła
    Pieprz, sól
    Rzodkiewka, papryka do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka z ziemniakami, soczewicą i kapustą kiszoną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować soczewicę
    2. Ziemniaki pokroić w cieniutkie talarki oprószyć solą i ziołami wyłożyć je do brytfanny z łyżką oleju na spodzie
    3. Cebulę pokrojoną w pióra podsmażyć na patelni
    4. Na ziemniaki wyłożyć cebulę potem ugotowaną soczewicę a na końcu dwie rozdrobnione odsączone z soku garście kapusty kiszonej
    5. Zapiekać 50 minut

Porady

Ziemniaki można lekko pogotować wtedy czas pieczenia będzie nieco krótszy

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Soczewica Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wegańska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować