Filet z okonia lub dorsza z sosem beszamel

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Pychotka !

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 50 dag filetów rybnych
    1/4 l mleka
    5 dag mąki
    5 dag masła
    3 łyżki oliwy
    1 cytryna
    Sól pieprz

Filet z okonia lub dorsza z sosem beszamel - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyć filety pod bieżącą wodą
    2. Osączyć je posypać solą i pieprzem obtoczyć w mące i usmażyć na rozgrzanej patelni na oliwie z masłem zdjąć z ognia odsączyć z nadmiaru tłuszczu, ułożyć filety na półmisku
    Sos beszamel
    Rozpuścić masło wsypać 3 dag mąki smażyć ok 10 minut dolewając stopniowo mleko cały czas mieszając
    Polać filety beszamelem przybrać plasterkami cytryny i jarmużem

Porady

Najlepiej smakuje z surówką z kiszonej kapusty

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy