Jajka faszerowane pieczarkami

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Potrawa w sam raz na Wielkanoc czy też na spotkanie towarzyskie :)

  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka ugotowane na twardo: 6 sztuk
    - pieczarki: 300 gramów
    - cebula: 1 sztuka
    - majonez: 2 łyżki
    - sól do smaku okolo: 0.5 łyżeczki
    - pieprz do smaku ok.: 0.5 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Jajka faszerowane pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka obieramy i przekrajamy wzdłuż na pół.Wydrążamy żółtko.Na patelni podsmażamy drobno pokrojone pieczarki z posiekaną cebulką.Mieszamy z żołtkiem i łączymy z majonezem.Ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem do smaku.Wypełniamy farszem miejsca po żółtkach w jajku.Odstawiamy do lodówki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować