Ciasto wygląda efektownie jednak zanim zostanie podane do zjedzenia,powinno postać w lodówce co najmniej dobę,aby ciasto w środku zwilgotniało i zmiękło.
Użytkownik sylkahaha
w dniu 31.10.2013 14:03 opublikował przepis:
Babeczki,które z pomocą synka,lub tez ja mu pomagałam przygotowaliśmy :) A dlaczego motylki ,bo synek stwierdził ,że te kawałki ciasta w budyniu przypominają mu skrzydełka.
Użytkownik sylkahaha
w dniu 31.10.2013 13:40 opublikował przepis:
Łatwe i niedrogie ciasto ucierane z budyniem i słodką bezą. Gdzieś tam w środku znalazłam miejsce dla lekko kwaskowatego rabarbaru który nieco przełamuje tą całą słodycz.
Użytkownik sylkahaha
w dniu 31.10.2013 13:36 opublikował przepis:
Przetestowałam nowy sposób robienia ciasta do pierogów,które sa tak popularne w moim regionie,podlasiu, zaparzanie mąki wrzącą wodą!.Ciasto wyszło elastyczne,dobrze się zlepiało.
Użytkownik sylkahaha
w dniu 31.10.2013 13:34 opublikował przepis:
Muszę przyznać ,że bardzo słodziutkie ciasto wyszło.Podam więc nieco mniej cukru niż użyłam.Trzeba też poświęcić dużo uwagi aby dobrze ubic pianę z białek.
Użytkownik sylkahaha
w dniu 31.10.2013 13:27 opublikował przepis:
W żaden sposób nie mogę przekonać rodziny do jedzenia kasz.Zupa krupnik czy kasza do gulaszu czy bitek spotyka się z tekstem...blee Ale gołąbki zjedli jednak ze smakiem.
Użytkownik sylkahaha
w dniu 31.10.2013 13:00 opublikował przepis:
Smaczne i pożywne danie z wykorzystaniem popularnego mięsa,którym jest schab.W środku niespodzianka w postaci rozpływającego się sera i aromatycznej szynki.
Użytkownik sylkahaha
w dniu 31.10.2013 12:54 opublikował przepis: