sylkahaha

sylkahaha

SZCZUCZYN

Obserwujących: 0

 
Wiadomość
Użytkownik sylkahaha w dniu 31.10.2013 14:55 opublikował przepis:

Jajka z farszem pieczarkowym i suszonymi pomidorami

Farsz z pieczarek tym razem wzbogaciłam dodatkiem suszonych pomidrów z czosnkiem i bazylią.
Użytkownik sylkahaha w dniu 31.10.2013 14:55 opublikował przepis:

Rumowo-waniliowa babka w gorzkiej polewie

Podwójnie aromatyczna baba w gorzkim wdzianku.
Użytkownik sylkahaha w dniu 31.10.2013 14:26 opublikował przepis:

Delikatne pierniczki

Aż sama się zdziwiłam,że wyszły takie miękkie i od razu gotowe do jedzenia
Użytkownik sylkahaha w dniu 31.10.2013 14:03 opublikował przepis:

Rabarbar w słodkim duecie z bezą

Kiedy rabarbar rośnie w ogródku to grzechem byłoby ,nie wykorzystać go do przygotowania kompotu czy też upieczenia z nim ciasta
Użytkownik sylkahaha w dniu 31.10.2013 14:03 opublikował przepis:

Śmietankowa piramidka

Ciasto wygląda efektownie jednak zanim zostanie podane do zjedzenia,powinno postać w lodówce co najmniej dobę,aby ciasto w środku zwilgotniało i zmiękło.
Użytkownik sylkahaha w dniu 31.10.2013 14:03 opublikował przepis:

Brzoskwinie rumowe

Brzoskwinie w bardziej upojnej wersji.
Użytkownik sylkahaha w dniu 31.10.2013 13:40 opublikował przepis:

Truskawkowe motylki budyniowe

Babeczki,które z pomocą synka,lub tez ja mu pomagałam przygotowaliśmy :) A dlaczego motylki ,bo synek stwierdził ,że te kawałki ciasta w budyniu przypominają mu skrzydełka.
Użytkownik sylkahaha w dniu 31.10.2013 13:40 opublikował przepis:

Rabarbarowy słodziaczek

Łatwe i niedrogie ciasto ucierane z budyniem i słodką bezą. Gdzieś tam w środku znalazłam miejsce dla lekko kwaskowatego rabarbaru który nieco przełamuje tą całą słodycz.
Użytkownik sylkahaha w dniu 31.10.2013 13:36 opublikował przepis:

Kruchy placek truskawkowy

Gwarantuję,że ciasto zostanie zjedzone nim ostygnie :)
Użytkownik sylkahaha w dniu 31.10.2013 13:36 opublikował przepis:

Muffinki z truskawkami

Smaczne muffinki zniknęły w mgnieniu oka w brzuszku mojego synka.
Użytkownik sylkahaha w dniu 31.10.2013 13:34 opublikował przepis:

Duszona młoda kapusta

Młoda kapusta w regionie podlaskim, to częsty letni posiłek. Podajemy ją z młodymi ziemniaczkami.
Użytkownik sylkahaha w dniu 31.10.2013 13:34 opublikował przepis:

Pierogi z mięsem

Przetestowałam nowy sposób robienia ciasta do pierogów,które sa tak popularne w moim regionie,podlasiu, zaparzanie mąki wrzącą wodą!.Ciasto wyszło elastyczne,dobrze się zlepiało.
Użytkownik sylkahaha w dniu 31.10.2013 13:34 opublikował przepis:

Mini tarteletki z grzybami

Spodziewjąc się gości wpadłam na pomysł aby przygotowac jako poczęstunek małą przekąskę z grzybami
Użytkownik sylkahaha w dniu 31.10.2013 13:34 opublikował przepis:

Słodka pianka na kruchym cieście

Muszę przyznać ,że bardzo słodziutkie ciasto wyszło.Podam więc nieco mniej cukru niż użyłam.Trzeba też poświęcić dużo uwagi aby dobrze ubic pianę z białek.
Użytkownik sylkahaha w dniu 31.10.2013 13:27 opublikował przepis:

Polędwica pieczona w porach

Mięso było soczyste,delikatne a dodatek miodu nadał mu słodkawej nuty
Użytkownik sylkahaha w dniu 31.10.2013 13:27 opublikował przepis:

Sernik z bezą

Sernik z rosą,czy z pianką,jak niektórzy określają jest bardzo prosty w przygotowaniu i nie potrzebujemy do niego wymyślnych składników.
Użytkownik sylkahaha w dniu 31.10.2013 13:18 opublikował przepis:

Farszynki w skorupkach

Zainspirowana pomysłem na jajka w skorupkach,poszłam za ciosem i dzisiaj moja premiera.
Użytkownik sylkahaha w dniu 31.10.2013 13:17 opublikował przepis:

Jajka faszerowane pieczarkami

Potrawa w sam raz na Wielkanoc czy też na spotkanie towarzyskie :)
Użytkownik sylkahaha w dniu 31.10.2013 13:14 opublikował przepis:

Słodziutki mazurek

Moja wersja mazurka dla dzieci :)
Użytkownik sylkahaha w dniu 31.10.2013 13:14 opublikował przepis:

Babka kolorowa

Kolorowa babka w polewie lukrowej
Użytkownik sylkahaha w dniu 31.10.2013 13:14 opublikował przepis:

Mazurek Wielkanocny

Najlepiej smakuje następnego dnia gdyż ciasto z miodem im dłużej poleży tym jest bardziej miękkie.
Użytkownik sylkahaha w dniu 31.10.2013 13:08 opublikował przepis:

Polędwiczka z farszem pieczarkowym

Coś smacznego na niedzielny obiadek.
Użytkownik sylkahaha w dniu 31.10.2013 13:08 opublikował przepis:

Roladki z serem i szynką

Bardzo smaczne i sycące danie na obiad.Podbije serce nie jednego mężczyzny.
Użytkownik sylkahaha w dniu 31.10.2013 13:08 opublikował przepis:

Rosyjskie bułeczki

Pierwszy raz je piekłam,ale napewno nie ostatni ...
Użytkownik sylkahaha w dniu 31.10.2013 13:08 opublikował przepis:

Bliny z syropem malinowym

Mój synek tak szybko je pałaszował,że aż się zdziwiłam...taki zawsze był niejadek z niego :)
Użytkownik sylkahaha w dniu 31.10.2013 13:01 opublikował przepis:

Ciasto ze śliwkami

Bardzo pyszne i śmiało polecam.Ciasto dla całej rodziny
Użytkownik sylkahaha w dniu 31.10.2013 13:01 opublikował przepis:

Pikantne bułeczki

Bułeczki dla wielbicieli pizzy.
Użytkownik sylkahaha w dniu 31.10.2013 13:01 opublikował przepis:

ciasto z budyniem i czekoladową bezą

Budyń śmietankowy w smacznym duecie z bezą czekoladową
Użytkownik sylkahaha w dniu 31.10.2013 13:01 opublikował przepis:

Mały przemyt kaszy gryczanej

W żaden sposób nie mogę przekonać rodziny do jedzenia kasz.Zupa krupnik czy kasza do gulaszu czy bitek spotyka się z tekstem...blee Ale gołąbki zjedli jednak ze smakiem.
Użytkownik sylkahaha w dniu 31.10.2013 13:00 opublikował przepis:

Pączusie z rodzynkami

Szybkie i znacznie łatwiejsze w przygotowaniu pączusie drożdżowe.
Użytkownik sylkahaha w dniu 31.10.2013 13:00 opublikował przepis:

Roladki na bogato

Smaczne i pożywne danie z wykorzystaniem popularnego mięsa,którym jest schab.W środku niespodzianka w postaci rozpływającego się sera i aromatycznej szynki.
Użytkownik sylkahaha w dniu 31.10.2013 12:54 opublikował przepis:

Bitki wieprzowe z prażoną cebulką

Co zrobić z ładnego kawałka mięsa?Kotlety mielone się przejadły,na gulasz nie na chętnych i padło w końcu na bitki.
Użytkownik sylkahaha w dniu 31.10.2013 12:53 opublikował przepis:

sałatka z tuńczykiem

Przepis na smaczną sałatkę,która doskonale się sprawdza na wszelkie okazje :)
Użytkownik sylkahaha w dniu 31.10.2013 12:53 opublikował przepis:

Pekińskie gołąbki

Przyznam że troszkę się obawiałam,jak to może smakować ,w koncu zawsze używałam pekinki tylko do surówek.
Użytkownik sylkahaha w dniu 31.10.2013 12:49 opublikował przepis:

Ptysie z bitą śmietaną

Miała to być karpatka,ale myślę że takie malutkie ptyśki wyglądają apetyczniej.
Użytkownik sylkahaha w dniu 31.10.2013 12:48 opublikował przepis:

Schabowe paluszki po grecku z warzywami

Czasem warto ulec kulinarnej fantazji i zmienić nieco nudny posiłek w egzotyczna potrawę.

To może cię zainteresować