Jajka faszerowane łososiem w wersji fit

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Jajka faszerowane to nieodłączna przekąska kojarząca się ze Świętami Wielkanocnymi. Idealnie sprawdzą się jako preludium niedzielnego śniadania. Można je przygotować na wiele kreatywnych i smacznych sposobów: z tuńczykiem, chrzanem czy awokado. Tym razem zapraszam Was na wspaniałe jajka faszerowane w wersji fit! Z lekkim, kremowym farszem z dodatkiem delikatnego łososia i świeżych, pachnących ziół. Prosta kompozycja smaków, która z pewnością urozmaici każde Wielkanocne śniadanie!

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jajek
    130 g łososia wędzonego na zimno
    150 g serka kremowego
    1 łyżka jogurtu naturalnego
    1 łyżka posiekanego, świeżego koperku
    1 łyżka posiekanego szczypiorku
    pieprz biały
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Jajko Śniadanie

Jajka faszerowane łososiem w wersji fit - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka zalewamy zimną wodą, dodajemy łyżeczkę soli i doprowadzamy do wrzenia. Kiedy jajka się zagotują, zdejmujemy z palnika i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie jajka odcedzamy i zalewamy zimną wodą. Ten sposób gotowania jajek zapewni nam idealnie ugotowane jajka na twardo bez szarej otoczki wokół żółtka. Po całkowitym wystudzeniu jajka obieramy. Ostrym nożem kroimy każde jajko na pół i wyjmujemy żółtka.
  • 2. Łososia kroimy w drobną kostkę, możemy również go posiekać. Dodajemy serek kremowy, jogurt naturalny, koperek, szczypiorek oraz pokruszone żółtka. Jedno żółtko zostawiamy do dekoracji. Wszystko razem dokładnie mieszamy, aby uzyskać jednolitą masę. Doprawiamy do smaku pieprzem oraz solą. Tak przygotowaną pastą nadziewamy jajka i układamy na talerzu. Dekorujemy pokruszonym żółtkiem.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Łosoś Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować