REKLAMA

Jajka faszerowane łososiem w wersji fit

wyświetlono: 188 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Jajka faszerowane to nieodłączna przekąska kojarząca się ze Świętami Wielkanocnymi. Idealnie sprawdzą się jako preludium niedzielnego śniadania. Można je przygotować na wiele kreatywnych i smacznych sposobów: z tuńczykiem, chrzanem czy awokado. Tym razem zapraszam Was na wspaniałe jajka faszerowane w wersji fit! Z lekkim, kremowym farszem z dodatkiem delikatnego łososia i świeżych, pachnących ziół. Prosta kompozycja smaków, która z pewnością urozmaici każde Wielkanocne śniadanie!

opublikowany: 06.04.2020
Udostępnij Pinterest
  • dla 6 osób
  • 30 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jajek
    130 g łososia wędzonego na zimno
    150 g serka kremowego
    1 łyżka jogurtu naturalnego
    1 łyżka posiekanego, świeżego koperku
    1 łyżka posiekanego szczypiorku
    pieprz biały
    sól
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka zalewamy zimną wodą, dodajemy łyżeczkę soli i doprowadzamy do wrzenia. Kiedy jajka się zagotują, zdejmujemy z palnika i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie jajka odcedzamy i zalewamy zimną wodą. Ten sposób gotowania jajek zapewni nam idealnie ugotowane jajka na twardo bez szarej otoczki wokół żółtka. Po całkowitym wystudzeniu jajka obieramy. Ostrym nożem kroimy każde jajko na pół i wyjmujemy żółtka.
  • 2. Łososia kroimy w drobną kostkę, możemy również go posiekać. Dodajemy serek kremowy, jogurt naturalny, koperek, szczypiorek oraz pokruszone żółtka. Jedno żółtko zostawiamy do dekoracji. Wszystko razem dokładnie mieszamy, aby uzyskać jednolitą masę. Doprawiamy do smaku pieprzem oraz solą. Tak przygotowaną pastą nadziewamy jajka i układamy na talerzu. Dekorujemy pokruszonym żółtkiem.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: juchab juchab

Jajka faszerowane wędzonym łososiem

Dla zaostrzenia smaku dodałam chrzan, polecam!

kategoria: jajko jajka faszerowane Przystawki opublikowany: 15.01.2015 | wyświetlono: 18708 Książki kucharskie: 11 | Polecenia: 0
Dodane przez: Kuchnia MagdaLeny P6221168

SZYSZKI W WERSJI FIT

Przysmak dzieciństwa w wersji FIT

kategoria: Ciasta Desery ciastka opublikowany: 16.11.2018 | wyświetlono: 4084 Książki kucharskie: 3 | Polecenia: 0
Dodane przez: słodyczka słodyczka

Jajka faszerowane łososiem

z sosem szczypiorkowym

kategoria: jajko jajka faszerowane Przystawki Sosy opublikowany: 22.04.2016 | wyświetlono: 523 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0
Dodane przez: EvciaDG EvciaDG

Jajka faszerowane z łososiem

Propozycja na imprezę oraz na Wielkanoc

kategoria: jajko jajka faszerowane Przystawki opublikowany: 05.03.2017 | wyświetlono: 910 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE