Jaglanka z kukurydzą i marchewką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Smaczna, lekka zupa z warzywami i kaszą jaglaną.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g kaszy jaglanej
    2 duże marchewki
    puszka kukurydzy
    2 litry bulionu drobiowego
    ewentualnie po kilka listków rukoli na talerz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Jaglanka z kukurydzą i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę umyć, oczyścić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    2.Bulion zagotować, wrzucić startą marchewkę, kaszę jaglaną i kukurydzę.Gotować na średnim ogniu ok 20 minut.
    Po ugotowaniu można zmiksować. Przed podaniem można posypać rukolą.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Marchewka Rukola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować