Surówka pekińska z kukurydzą

4.5 (179 ocen)

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smaczny i zdrowy dodatek do każdego obiadu.

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kapusta pekińska (ilość wg.uznania)
    1 marchew
    mała puszka kukurydzy
    koperek
    1 łyżeczka cukru
    sól i pieprz do smaku
    3 łyżki oleju
    (ewentualnie ulubiony sos do sałatek)
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka pekińska z kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zieloną część kapusty pekińskiej siekamy w takiej ilości jaką potrzebujemy. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kukurydze odsączamy z zalewy, koperek siekamy i dodajemy do warzyw. Na koniec przyprawiamy do smaku.

Porady

Do surówki można dodać łyżkę majonezu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować