Rollsy z szynką, sałatą i kukurydzą

4.5 (143 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Tortilla zawinięta z delikatnym śmietankowym serkiem, z dużą ilością szynki, świeżej sałaty i chrupiącej kukurydzy jest doskonałą propozycją na imprezową przystawkę lub przekąskę. Sprawdzi się również w roli drugiego śniadania.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 placki tortilli
    300g śmietankowego serka
    16 plastrów szynki
    12 liści sałaty masłowej
    1/2 puszki odsączonej kukurydzy konserwowej
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Rollsy z szynką, sałatą i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Placki tortilli posmarować serkiem śmietankowym, posypać kukurydzą, ułożyć plastry szynki, liście sałaty i zwinąć ciasno w rulon.
  • 2. Gotowe tortille zawinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki na około 30 minut.
  • 3. Po tym czasie każdy rulon pokroić na kawałki o grubości około 2-3cm.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla Kukurydza Sałata Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować