Kotlety mielone z podsmażonym boczkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Kotlety mielone w trochę innym wydaniu-z podsmażonym boczkiem.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mięso mielone wieprzowo-wołowe-pół kilo
    1 jajko
    sól, pieprz do smaku
    cebula suszona-pół łyżeczki
    majeranek-pół łyżeczki
    bułka tarta-2 łyżki+do panierowania
    ok 125 ml letniej wody
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kotlety mielone z podsmażonym boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 2 łyżki bułki tartej wymieszać z przyprawami, zalać wodą i odstawić na jakieś 5 minut.
    2.Do mięsa wbić jajko, dodać bułkę z przyprawami i dokładnie wymieszać.
    3.Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć i po ostudzeniu dodać do mięsa.
    4.Formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na gorącym oleju z obydwu stron.
    Podawać z ziemniakami.

Porady

Soli nie dajemy zbyt dużo, gdyż boczek jest dość słony.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować