Kotlety mielone w trochę innym wydaniu-z podsmażonym boczkiem.
30 min
Dla 8 osób
Łatwy
Składniki:
mięso mielone wieprzowo-wołowe-pół kilo
1 jajko
sól, pieprz do smaku
cebula suszona-pół łyżeczki
majeranek-pół łyżeczki
bułka tarta-2 łyżki+do panierowania
ok 125 ml letniej wody
olej do smażenia
Kotlety mielone z podsmażonym boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.2 łyżki bułki tartej wymieszać z przyprawami, zalać wodą i odstawić na jakieś 5 minut.
2.Do mięsa wbić jajko, dodać bułkę z przyprawami i dokładnie wymieszać.
3.Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć i po ostudzeniu dodać do mięsa.
4.Formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na gorącym oleju z obydwu stron.
Podawać z ziemniakami.
Porady
Soli nie dajemy zbyt dużo, gdyż boczek jest dość słony.
Komentarze