Schab duszony z porem i pietruszką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczne i syte danie obiadowe.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Schab- 4 plastry
    por-jasnozielona część
    seler-1/2 bulwy
    Sól, pieprz, ostra papryka
    woda gorąca
    mąka do obtoczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab duszony z porem i pietruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab rozbić, przyprawić solą, pieprzem i papryką, obtoczyć w mące i obsmażyć na patelni na rumiano.
    2.Przełożyć do szerokiego garnka lub wysokiej patelni, wlać wode tak aby przykryła mięso i dusić na wolnym ogniu ok 40 minut.
    3.Wmiędzyczasie pora pokroić w plasterki, seler w słupki, wrzucić na patelnie, doprawić delikatnie solą i pieprzem i smażyc 5 minut. Dodać do mięsa na jakieś 10 minut przed końcem gotowania.
    Podawać z ziemniakami. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować