Jaglane placuszki z kakaowymi płatkami kukurydzianymi

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Szybkie placuszki z płatków jaglanych i kakaowych płatków kukurydzianych. Te delikatne i wilgotne placuszki świetnie smakują z jogurtem naturalnym, a ponieważ płatków kukurydzianych nigdy dość, można dosypać jeszcze garść do jogurtu. Zdrowe i smaczne polecają się na śniadanie.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 szklanki płatków jaglanych
    1 szklanka mleka
    2 łyżki cukru trzcinowego
    3 jajka
    2 łyżki mąki pszennej
    szczypta soli
    płatki kukurydziane kakaowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Placki

Jaglane placuszki z kakaowymi płatkami kukurydzianymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko zagotować z cukrem i wsypać płatki jaglane. Gotować około 3 minut, aż płatki zgęstnieją. Odstawić do przestudzenia.
    Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno ze szczyptą soli. Żółtka i mąkę wymieszać z jaglanką, a na końcu delikatnie wmieszać ubitą pianę z białek.
    Na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu, wyłożyć porcję masy i na wierzchu przykleić kakaowe płatki kukurydziane. Jak placuszki od spodu się zrumienią przewrócić na drugą stronę. Podawać ciepłe z jogurtem naturalnym i płatkami kukurydzianymi. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Płatki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować