Bananowe racuchy z płatkami kukurydzianymi

0 (0 ocen)

Pyszne, mięciutkie racuszki z bananami i płatkami kukurydzianymi na bazie jogurtu. Danie dietetyczne, gdyż pieczone na suchej patelni. Przygotowana porcja zniknęła w mgnieniu oka, aż miło było patrzeć, jak Domownicy zajadają placuszki ze smakiem.

Składniki:

  • 2 większe banany (łącznie ze skórką 400g, bez skórki 270g)
    1 opakowanie jogurtu naturalnego typu greckiego 10% (400g)
    2 jajka
    1 łyżka oleju
    2 szklanki płatków kukurydzianych
    1 opakowanie budyniu bez cukru o smaku cytrynowym (na ½ L mleka)
    3 łyżeczki cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy Placki Naleśniki

Bananowe racuchy z płatkami kukurydzianymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bananowe racuchy z płatkami kukurydzianymi 1. W misce wymieszać jogurt, jajka, olej, cukier i proszek budyniowy. Dołożyć obrane i drobno pokrojone owoce, następnie wsypać płatki. Całość wymieszać.
  • Bananowe racuchy z płatkami kukurydzianymi 2. Suchą, nienatłuszczoną patelnię rozgrzać. Nałożyć porcje przygotowanego ciasta.
  • Bananowe racuchy z płatkami kukurydzianymi 3. Piec na rumiano z obu stron.

Porady

Z podanej ilości składników wychodzi 20 średniej wielkości racuchów.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować