OMLET SZPINAKOWY Z PŁATKAMI KUKURYDZIANYMI

4.5 (181 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Omlet biszkoptowy ze szpinakiem i chrupiącymi płatkami kukurydzianymi to idealna propozycja na weekendowe rodzinne śniadanie. Zdrowo, smacznie i do tego pięknie! Zobaczcie jak uroczo na zielonym omlecie wyglądają piegi z czekoladowych płatków kukurydzianych! Do tego jogurt naturalny, ulubione owoce i śniadanie gotowe.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 jajko
    2 garści świeżego szpinaku
    3 garści czekoladowych płatków kukurydzianych
    3 łyżki mąki
    3-4 łyżki mleka
    jogurt naturalny
    maliny
    borówki amerykańskie
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Omlet szpinakowy z płatkami kukurydzianymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak rozdrabniamy blenderem na gładką masę, a następnie mieszamy go z jajkiem, mąką, mlekiem i płatkami kukurydzianymi. Tak przygotowane ciasto wylewamy na rozgrzaną patelnię i smażymy przez kilka minut z każdej strony. Gorący omlet podajemy z jogurtem i ulubionymi owocami. Omletu nie dosładzałam, gdyż według mnie wystarczającej słodyczy dodają mu płatki i owoce, ale w razie potrzeby możecie oczywiście dosłodzić zarówno ciasto, jak i jogurt.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować