Gulasz wieprzowy z dynią hokkaido i mleczkiem kokosowym

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Średni

Dynia w pełni zagościła w mojej kuchni , dziś na obiad będziemy jedli gulasz wieprzowy z dynią.z lekką nutą kokosa a to za sprawą mleczka kokosowego.

  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • łopatka wieprzowa bez kości około 1 kg.
    papryka słodka mielona 1 łyżeczka
    cebula biała 2 sztuki
    listek laurowy
    ziele angielskie
    lubczyk świeży 1 gałązka
    dynia hokkaido 1/2 sztuki około 1 kg.
    mleczko koksowe 200 ml.
    bulion warzywny 200 ml.
    sól do smaku
    pieprz kolorowy
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz wieprzowy z dynią hokkaido i mleczkiem kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię obrać i pokroić w kosteczkę .
  • 2. Mięso umyć , pokroić w kostkę ,oprószyć solą ,pieprzem i papryką ,odstawić na 1 godzinę .Cebulę obrać i pokroić w pióra , podsmażyć na oleju ,następnie dodać mięso ,całość podsmażyć .
  • 3. Podsmażone mięso przełożyć do garnka , dodać ziele i listek, mleczko kokosowe połączyć z bulionem , wlać do garnka i dusić po 30 minutach jak mięso będzie prawie miękkie dodać dynię i ponownie dusić .Na koniec doprawić .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Wieprzowina Mleko kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować