Gulasz z dynią hokkaido

4.49 (158 ocen)

  • 60 min

gulasz

  • 60 min

Składniki:

  • 500 g mięsa gulaszowego
    1 cebula
    1-2 pomidory
    1 mała dynia hokkaido
    sól
    pieprz
    pieprz ziołowy
    bazylia
    oregano
    szczypta estragonu
    100 ml śmietanki 30%
    natka pietruszki
    tłuszcz do smażenia

Wystaw ocenę:

4.49 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z dynią hokkaido - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w mniejszą kostkę, podsmażamy w rondlu razem z cebulą. Kiedy wyparuje juz cały płyn podlewamy wodą i dodajemy przyprawy oraz obrane i pokrojone pomidory. Dusimy aż mięso będzie miękkie, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę dynię i gotujemy aż dynia będzie miękka, ok 15 min. Na koniec doprawiamy do smaku i dodajemy śmietanę.
    Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować