Grzanki z pieczarkami i żółtym serem

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczne grzanki z bułek grahamek nadzianych farszem pieczarkowo – serowym. Do podania na gorąco lub na zimno. Smakują z dodatkiem ketchupu, choć samodzielnie równie dobrze. Polecam na śniadanie, kolację lub na spotkanie ze znajomymi.

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 bułki grahamki (4 x 70 g)
    300 g oczyszczonych pieczarek
    125 g żółtego sera
    2 kopiaste łyżki posiekanego szczypiorku
    1 kopiasta łyżka posiekanej mięty
    2 jajka
    ½ - 1 łyżeczka całego kuminu (kminu rzymskiego)
    sól do smaku
    pieprz biały mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Grzanki z pieczarkami i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Grzanki z pieczarkami i żółtym serem 1. Kumin uprażyć w suchym rondelku, po czym utrzeć w moździerzu.
    Bułki przekroić w poprzek na pół i wyskubać miękisz. Pieczarki oraz żółty ser zetrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej i przełożyć do miski. Dodać miękisz bułek, wbić jajka, wsypać szczypiorek, miętę, kumin i przyprawy do smaku. Całość dokładnie wymieszać.
  • Grzanki z pieczarkami i żółtym serem 2. Farsz nałożyć do połówek bułek. Bułki ułożyć w suchej formie do pieczenia (39 x 29). Piec 20 min (200 st. C).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować