Grzanki z twarogiem i marchewką

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Grzanki z bułek grahamek w zdrowym i pożywnym wydaniu. Kanapki prosto z piekarnika z białym serem i marchewką smakowicie zaskoczą przy śniadaniu lub kolacji, a także jako zakąska na spotkaniu z przyjaciółmi.

  • 45 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 bułki grahamki (3 x 70g)
    200 g obranej marchewki
    100 g obranej czerwonej cebuli
    250 g twarogu półtłustego
    2 jajka
    1 łyżeczka ziaren suchego maku niebieskiego
    1 łyżeczka tymianku suszonego
    1 łyżeczka całych nasion kminku
    szczypta chilli w proszku
    sól do smaku
    pieprz czarny mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Grzanki z twarogiem i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Grzanki z twarogiem i marchewką 1. Bułki przekroić na połówki i wyskubać miękisz. Twaróg przełożyć do miski, wbić jajka i dokładnie utrzeć. Dodać startą na grubych oczkach tarki jarzynowej marchewkę, posiekaną cebulę oraz wsypać mak, tymianek, kminek i chilli – wymieszać. Dołożyć miękisz bułek i jeszcze raz wymieszać. Tak przygotowany farsz doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Grzanki z twarogiem i marchewką 2. Połówki grahamek napełnić nadzieniem i ułożyć w formie do pieczenia. Piec 20 min (200⁰C).
    Grzanki najlepiej smakują na ciepło, choć są równie dobre podane na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować