Grillowany filet z kurczaka, faszerowany suszonymi pomidorami i fetą

4.5 (2 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Proste i smaczne danie dla zabieganych

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Filety z kurczaka w takiej ilości ile osób jest do nakarmienia.

    Do każdego fileta 1 suszony pomidor i kosteczka lub dwie sera feta, ja użyłam sałatkowego. do tego sól morska ziołowa.
Wystaw ocenę:

4.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Kurczak pieczony

Grillowany filet z kurczaka, faszerowany suszonymi pomidorami i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczamy mięso i wbijamy ostrożnie nóż z grubszej strony fileta, w ten sposób robimy kieszonkę na farsz, (ostrożnie aby nie przedziurawić mięsa z innej strony.
  • 2. Do tak przygotowanego mięsa wkładamy pokrojone na drobniejsze kawałki suszone pomidory i ser, oprószyć solą morską z ziołami z obu stron a także skropić oliwą z przyprawami pozostałą z pomidorów, odłożyć na ok 30 min. (np. blat kuchenny, nie do lodówki). Po tym czasie grillować.

Porady

Podawać z dowolnymi dodatkami, w tym przypadku kasza bulgur i pomidor z cebulką, oliwą z oliwek i solą morską z ziołami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować