Filet z kurczaka faszerowany szpinakiem, suszonymi pomidorami i mozzarellą

4.89 (175 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób

Szpinak, mozzarella i suszone pomidory to uniwersalne połączenie, które może być dodatkiem do makaronu czy jak w tym przypadku - mięsa. Nafaszerowany nimi filet zadowoli najbardziej wymagające podniebienia:).

  • 40 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    200g świeżego szpinaku
    5-6 suszonych pomidorów
    100g sera mozzarella
    1 cebula
    sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany
    oliwa
Wystaw ocenę:

4.89 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z kurczaka faszerowany szpinakiem, suszonymi pomidorami i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy farsz. Cebulę drobno siekamy, pomidory kroimy w kostkę. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy cebulę, szpinak i pomidory do odparowania wody. Studzimy, mieszamy z mozzarellą startą na tarce.
  • 2. Filety nacinamy w poprzek tworząc "kieszeń". Posypujemy na zewnątrz i wewnątrz solą, pieprzem, czosnkiem i słodką papryką. Do kieszonki obficie nakładamy farsz. Filety przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Suszone pomidory Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować