Grillowany filet z kurczaka

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Mega petarda

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 filety z kurczaka ( po 200 g )
    5 łyżek wody
    100 ml oliwy
    1 łyżeczka soli
    4 łyżki pasty z suszonych pomidorów
    listki świeżej bazylii
    4 plastry sera Havarti Dantil
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Grill

Grillowany filet z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Grillowany filet z kurczaka 1. Filety oczyszczamy, kroimy wzdłuż na pół. Nakłuwamy, marynujemy godzinę w wodzie wymieszanej z oliwą i solą. Osuszamy papierowym ręcznikiem.

    Wewnętrzne strony filetów (pary) smarujemy pastą pomidorową. Na każdej układamy listki bazylii.

    Plastry sera zawijamy w rulon.

    Z filetów robimy tzw. kanapki w środek umieszczając ser.

    Na grilla z tym ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Grill Grillowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować