Faszerowany filet z kurczaka

4.5 (164 ocen)

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pierś z kurczaka można faszerować w dowolny sposób.
Proponuję nadzienie z pieczarkami i serem, mięso zanurzone w marynacie, nadaje ostry smaczny smak.

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 2 filety z kurczaka ( można użyć jednego fileta)
    • 25 dag pieczarek
    • 15 dag sera żółtego
    • Przyprawa do kurczaka złocista
    • 1 opakowanie mrożonki – mini marchewki
    • Sól
    • Pieprz
    • Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Faszerowany filet z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pieczarki 1. Pieczarki kroimy drobno i obsmażamy na rozgrzanym oleju doprawiając pieprzem oraz solą, studzimy.
  • otwór 2. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Fileta rozdzielamy i usuwamy odstające części.
    W mięsie robimy otwór.
    Nadziewamy na przemian pieczarkami oraz serem.
    Mięso solimy.
  • marynata 3. Przyprawę mieszamy z dwiema łyżkami oleju.
  • marynata 4. W marynatę przekładamy filety i pozostawiamy na 1 godzinę.
  • mięso 5. Po upływie godziny mięso układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia.
    Zapiekamy 20 minut w 180˚C.
  • marchewki 6. Następnie wyjmujemy blaszkę i dokładamy marchewkę.
  • potrawa 7. Ponownie zapiekamy 20 minut w 180˚C.
    Wykładamy na półmisek.
    Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować