REKLAMA
Pyszne, aromatyczne mięso na uroczysty rodzinny obiad.
Bardzo lubię pieczonego kurczaka z chrupiącą skórką, lubię również wszystkie grzyby, a najbardziej właśnie rydze, udało mi się je kupić i na ich widok od razu wiedziałam jaki będzie obiad :)
Na obiad lub kolację, danie delikatne w smaku,apetyczne i bardzo smaczne.
Pyszne danie i wcale nie takie trudne - wymaga tylko nieco cierpliwości przy luzowaniu.
Kurczak w słodko-dymnej marynacie w połączeniu z kaszą gryczaną, wędzonymi śliwkami i sosem z suszonych grzybów sprawia, że nie można przejść obojętnie obok tego dania.
Kurczak pieczony, wcześniej marynowany w solance jest delikatny i bardzo smaczny. Pęczak ze skwarkami i majerankiem stanowi farsz. Czyli mamy dwa w jednym. Wystarczy jeszcze ulubiona sałatka i obiad gotowy.
Ten sposób przygotowania kurczaka skraca czas jego pieczenia. Wersja z cytryną, czosnkiem, rozmarynem, tymiankiem i szałwią wygląda niesamowicie i jeszcze lepiej smakuje. Idealna na lekki obiad.
Wystarczy trochę zręczności i czasu, by przygotować coś specjalnego; faszerowanego kurczaka bez kości. Mięso jest soczyste, aromatyczne, smaczne, łatwe do porcjowania.
Mięso wychodzi bardzo miękkie oraz soczyste i oczywiście pasta ajvar nadała mu paprykowej nuty!
Klasyczny niedzielny obiad
Ostatnio skomentowane
Krojony omlet z lubczykiem i dodatkami