Filet z kurczaka faszerowany mięsem i suszonymi pomidorami

1 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tak przygotowane filety możemy podać o każdej porze dnia. Doskonale sprawdzą się na obiad np. z ziemniakami lub ryżem lub wczesną kolację z ulubioną sałatką.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 filety z piersi kurczaka
    2 łyżki przyprawy do mięs
    4 łyżki oleju
    Farsz:
    20 dag. mięsa mielonego
    4 suszone pomidory w oleju
    2 łyżki posiekanej bazylii
    2 ząbki czosnku
    sól i pieprz do smaku
    Dodatkowo:
    naczynie do pieczenia
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Filet z kurczaka faszerowany mięsem i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Filety myję, osuszam, wbijam delikatnie nóż w każdy filet robiąc miejsce na farsz, uważając by nie poprzecinać boków ani dołu fileta. Filety polewam olejem , posypuje przyprawą do mięs, nacieram, odstawiam. Do mięsa mielonego dodaje posiekany czosnek, pokrojone drobno pomidory, bazylię, doprawiam solą , pieprzem, mieszam. Farsz nakładam w przygotowane filety, układam w naczyniu do pieczenia, nakrywam, piekę 55 minut w temperaturze 180 stopni. Filety wystawiam w piekarnika i nie odkrywam przez 15 minut. Po tym czasie odkrywam , kroję i podaję.

Porady

Tak przygotowane filety najczęściej podaje w towarzystwie sałatek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Suszone pomidory

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować