Grillowane szparagi w boczku

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zamiast klasycznej kiełbasy czy karkówki zachęcam do poszerzenia grillowego menu o sezonowe szparagi. Ich lekko gorzki smak świetnie współgra z ostrą musztardą i wyrazistym boczkiem.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Pęczek szparagów (zielonych lub białych)
    Boczek parzony plastry (tyle szt. ile szparagów)
    Musztarda dijon
    Sól, cukier
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Grillowane szparagi w boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi obieramy (białe) lub odrywamy końcówki (zielone). Gotujemy we wrzątki z dodatkiem łyżeczki soli i łyżeczki cukru aż będą półtwarde. Odcedzamy.
    Plastry boczku (najlepiej długie i cienko pokrojone na krajalnicy) smarujemy cienka warstwa musztardy Dijon. Zawijamy wokół szparagów. Opcjonalnie możemy spiąć wykałaczką.
    Szparagi układamy stroną z łączeniem boczku do dołu i grillujemy na rozgrzanym grillu ze wszystkich stron do zezłecenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować