GRILLOWANE BRZOSKWINIE W SPIRYTUSIE

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób

Pyszne grillowane brzoskwinie w spirytusie z miętą. Brzoskwinie idealnie pasują do Pancakes i Naleśników Biszkoptowych, a spirytus który nabrał koloru i smaku można wykorzystać jako ekstrakt.

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • SKŁADNIKI NA 2 MAŁE SŁOICZKI 200 - 250 ML

    SKŁADNIKI:

    6 ŚWIEŻYCH BRZOSKWIŃ
    2 ŁYŻKI CUKRU
    1 ŁYŻKA OLIWY
    KILKA LISTKÓW ŚWIEŻEJ MIĘTY
    0,4 - 0,5 LITRA SPIRYTUSU ( W ZALEŻNOŚCI OD SŁOICZKÓW )
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Grillowane brzoskwinie w spirytusie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE:
    BRZOSKWINIE MYJEMY I KROIMY W PLASTERKI ( USUWAJĄC PESTKI I GNIAZDA )
    ZASYPUJEMY BRZOSKWINIE CUKREM I ODSTAWIAMY NA PÓŁ GODZINY. SOK KTÓRY PUSZCZĄ BRZOSKWINIE ZLEWAMY DO SŁOICZKÓW ( NIE BĘDZIE TEGO DUŻO ).
    PLASTERKI BRZOSKWIŃ SMARUJEMY OLIWĄ I SMAŻYMY NA DOBRZE ROZGRZANEJ PATELNI GRILLOWEJ PRZEZ OKOŁO 1 MINUTĘ Z KAŻDEJ STRONY.
    PRZEKŁADAMY BRZOSKWINIE NA PAPIEROWY RĘCZNIK DO OSTUDZENIA.
    DO SŁOICZKÓW WRZUCAMY PO KILKA LISTKÓW ŚWIEŻEJ MIĘTY I WKŁADAMY BRZOSKWINIE DO SŁOICZKÓW I ZALEWAMY SPIRYTUSEM I ZAKRĘCAMY.
    ODSTAWIAMY NA 3 TYGODNIE DO LODÓWKI.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować