Grillowane brzoskwinie w maślanej czapce

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zostało mi kilka ciasteczek, które musiałam szybko wykorzystać. Wymyśliłam więc przepis na grillowane brzoskwinie w czapeczkach.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - brzoskwinie: 3 sztuki
    - ciastka maślane: 10 sztuk
    - masło (miękkie): 2 łyżki
    - płatki migdalów: 4 łyżki
    - lody śmietankowe: 200 mililitrów
    - mięta świeża listki (do dekoracji): 10 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Grillowane brzoskwinie w maślanej czapce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciastka maślane wkładamy do woreczka foliowego i rozdrabniamy przy użyciu wałka do ciasta. Płatki migdałów prażymy na rozgrzanej patelni. 3 łyżki dodajemy do pokruszonych ciastek wraz z niezbyt twardym masłem. Dokładnie zagniatamy wszystkie składniki.
  • 2. Brzoskwinie myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Przecinamy na pół, usuwamy pestki. Kruszonkę z ciastek nakładamy na brzoskwinie. Połówki owoców obwijamy w folię aluminiową.
  • 3. Pieczemy na mocno rozgrzanym grillu około 6-8 minut, po czym rozchylamy folię i grillujemy jeszcze 2-3 minuty. Podajemy z kulką lodów, posypane pozostałymi płatkami migdałów. Przybieramy listkami mięty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować