Gofry kokosowe (bezglutenowe)

3.67 (3 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kolejne bezglutenowe wyzwanie uważam za zakończone sukcesem. Gofry wychodzą miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz. Posmak kokosa jest wyraźnie wyczuwalny. Świetnie smakują z ulubionym dżemem, kremem czekoladowym, owocami, czy po prostu posypane cukrem pudrem.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -1,5 szklanki mąki kokosowej
    -0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
    -1 szklanka mleka
    -100 g masła
    -1 duże jajko
    -1 łyżka cukru trzcinowego
    -0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    -szczypta soli
    -olej do wysmarowania gofrownicy
Wystaw ocenę:

3.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Gofry

Gofry kokosowe (bezglutenowe) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę w misce. Konsystencja powinna przypominać gęstą śmietanę, jeśli jest zbyt płynna dodajemy mąki kokosowej, jeśli za gęsta, dodajemy mleka.
  • 2 2. Gofrownicę rozgrzewamy, smarujemy jej płyty lekko olejem. Partiami wylewamy ciasto. Pieczemy w zamkniętej gofrownicy przez 5 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować