Gofry kokosowe są niezwykle delikatne i bardzo smaczne. Olejek śmietankowy świetnie się tutaj spisał bo gofry nie tylko pięknie pachniały ale równie dobrze smakowały. Polecam na pyszny deser :)
Śmietankowe bezglutenowe gofry kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Olej kokosowy podgrzać w rondelku na małym ogniu by się roztopił.
Jajka ubić z cukrem i szczypta soli na pulchną, bardzo gęstą pianę. Do ubitych jajek dodawać stopniowo mąkę kokosową oraz mąkę bezglutenową wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać.
2.Do masy kokosowo jajecznej dodać olej, mleko, olejek śmietankowy, Najpierw wymieszać łyżką a potem można jeszcze zmiksować wszystko razem mikserem. mikserem.
3.Ciasto wlewać na rozgrzaną gofrownicę i piec kilka minut by się zrumieniły i dobrze wypiekły. Gofry są przepyszne z bitą śmietaną :)
Komentarze