Śmietankowe bezglutenowe gofry kokosowe

0 (0 ocen)

  • 6 min

Gofry kokosowe są niezwykle delikatne i bardzo smaczne. Olejek śmietankowy świetnie się tutaj spisał bo gofry nie tylko pięknie pachniały ale równie dobrze smakowały. Polecam na pyszny deser :)

  • 6 min

Składniki:

  • 1 szklanka maki bezglutenowej
    1 szklanka maki kokosowej
    4 jajka
    4 łyżki cukru
    3 szklanki mleka
    szczypta soli
    50 ml oleju kokosowego
    kilka kropel olejku śmietankowego
    plaska łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Gofry

Śmietankowe bezglutenowe gofry kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-10p9qi3 1. Olej kokosowy podgrzać w rondelku na małym ogniu by się roztopił.

    Jajka ubić z cukrem i szczypta soli na pulchną, bardzo gęstą pianę. Do ubitych jajek dodawać stopniowo mąkę kokosową oraz mąkę bezglutenową wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać.

  • image-23n6c4b 2. Do masy kokosowo jajecznej dodać olej, mleko, olejek śmietankowy, Najpierw wymieszać łyżką a potem można jeszcze zmiksować wszystko razem mikserem. mikserem.

  • image-03b0q7c 3. Ciasto wlewać na rozgrzaną gofrownicę i piec kilka minut by się zrumieniły i dobrze wypiekły. Gofry są przepyszne z bitą śmietaną :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka kokosowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować