Bezglutenowe Szpinakowe Fit gofry z borówkami i bazylią

5 (10 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Zielone liście sprawiają, że gofry mają cudowny, soczyście zielony kolor i więcej wartości odżywczych, niż tradycyjna wersja.Smacznego.

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka białka i żółtka oddzielnie
    2 łyżki erytrolu
    225 g mąki bezglutenowej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    200 ml wody
    50 g szpinaku
    3 łyżki oleju
    1 łyżka soku z cytryny
    garść borówek
    bazylia
Wystaw ocenę:

5 (10 ocen)

Zobacz również:

Ciasto szpinakowe Gofry

Bezglutenowe szpinakowe fit gofry z borówkami i bazylią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zmiksuj razem wodę, olej, sok z cytryny i szpinak, tak aby szpinak był jak najbardziej rozdrobniony.
    Żółtka zmiksuj z erytrolem ,a mąkę zmieszaj z proszkiem do pieczenia.
    Następnie do zmiksowanych żółtek dodawaj mąkę na zmianę z wodą ze szpinakiem i miksuj do połączenia składników.
    Białka ubij ze szczyptą soli – aż będą gęste i dodaj do ciasta . Delikatnie wymieszaj łyżką.
    Rozgrzej gofrownicę, nakładaj ciasto i smaż gofry.
    Udekorować borówkami i bazylią.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować