Zielone liście sprawiają, że gofry mają cudowny, soczyście zielony kolor i więcej wartości odżywczych, niż tradycyjna wersja.Smacznego.
15 min
Dla 5 osób
Łatwy
Składniki:
2 jajka białka i żółtka oddzielnie
2 łyżki erytrolu
225 g mąki bezglutenowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
200 ml wody
50 g szpinaku
3 łyżki oleju
1 łyżka soku z cytryny
garść borówek
bazylia
Bezglutenowe szpinakowe fit gofry z borówkami i bazylią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zmiksuj razem wodę, olej, sok z cytryny i szpinak, tak aby szpinak był jak najbardziej rozdrobniony.
Żółtka zmiksuj z erytrolem ,a mąkę zmieszaj z proszkiem do pieczenia.
Następnie do zmiksowanych żółtek dodawaj mąkę na zmianę z wodą ze szpinakiem i miksuj do połączenia składników.
Białka ubij ze szczyptą soli – aż będą gęste i dodaj do ciasta . Delikatnie wymieszaj łyżką.
Rozgrzej gofrownicę, nakładaj ciasto i smaż gofry.
Udekorować borówkami i bazylią.Smacznego.
Komentarze