Gofry pszenno - kokosowe

3 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne gofry. Przygotowane na mleku z mąką pszenną i kokosową. Polecam na słodkie śniadanie.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szkl mleka
    1 jajko
    1 łyżka oleju
    2 małe cukry waniliowe
    1 szkl mąki pszennej
    3 łyżki z czubkiem mąki kokosowej
    1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
    cukier puder
    olej do gofrownicy
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery Gofry Placki Jajko

Gofry pszenno - kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wlewamy mleko i dodajemy jajko, cukier waniliowy i olej. Mieszamy. Wsypujemy mąkę pszenną i kokosową oraz proszek do pieczenia i ponownie mieszamy. Gofrownice rozgrzewamy i smarujemy olejem. Kładziemy łyżką porcje ciasta i pieczemy z obu stron na rumiano. Gofry przekładamy na metalową kratkę i studzimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Mąka kokosowa Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować