REKLAMA

Gofry puszyste i mięciutkie

wyświetlono: 5560 | dodany do książki kucharskiej: 4 | polecenia: 0

Jeśli ktoś szuka przepisu na mięciutkie i lekko chrupiące gofry to polecam ten przepis, wychodzą bardzo puszyste i wysokie. Idealne z dodatkiem frużeliny owocowej i bitej śmietany.

opublikowany: 13.03.2019
Udostępnij Pinterest
  • dla 8 osób
  • 20 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 l mleka
    300 g mąki
    2 jajka
    70 g cukru pudru
    szczypta soli
    100 g masła
    15 g proszku do pieczenia
Ocena:

(średnia 4.43 z 183 głosów)

Sposób przygotowania:

Jak zrobić Gofry puszyste i mięciutkie?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wlać mleko, dodać jajka, mieszać mikserem stopniowo dodawać mąkę, sól, proszek do pieczenia, cukier i stopione masło. Wymieszać na jednolite i gładkie ciasto.
  • 2. Gofrownicę nagrzać nakładać ciasto i zapiekać aż będą gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE