Galaretka z kurczaka

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszna i lekka galaretka z kurczaka, idealna na imprezę lub przyjęcia okolicznościowe.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 udka z kurczaka
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1 seler
    Sól pieprz do smaku
    Po 3 ziarenka pieprzu i ziela angielskiego
    3 liście laurowe
    3 ząbki czosnku
    Żelatyna
    Pęczek natki pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Nóżki w galarecie

Galaretka z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka z kurczaka opłukaj, włóż do garnka zalej wodą i zagotuj zbierz szumowiny, dodaj warzywa, przyprawy, gotuj do miękkości mięsa. Wystudź.
    Mięso wyjmij, usuń skórki i kości i pokrój.
    Wywar odcedź. Żelatynę przygotuj według przepisu na opakowaniu dodaj do wywaru.
    Na dno w salaterce ułóż pokrojoną marchewkę, mięso z kurczaka i zalej wywarem. Zostaw do wystygnięcia i stężenia.
    Galaretkę przechowuj w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak wędzony

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować