REKLAMA
Jak co roku robię konserwy na wakacje, na wyjazd na Mazury. Takie domowe najlepsze.
Takie mięsko może być dodatkiem do chleba albo bazą na zupę.
Słoiki też sprawdzają się w domu. Można dłużej przechować ugotowane mięso.
(średnia 4 z 4 głosów)
Tak przygotowane mięsiwo zawsze znajduje się w naszym wyjazdowym prowiantowym koszu. Świetne jest na zimno, jak i na ciepło.
Wyjątkowo dobra. Polecam. Przepis mam od naszego „nadwornego myśliwego”. Ja do tej pory gotowałam takie słoiki 3 razy, a te słoiki gotuje się tylko raz, 5 godzin.
To danie szczególnie ulubili sobie panowie. U nas podawane z sokiem z cytryny, albo octem.
Tradycyjna galaretka z mięsa mieszanego
W naszym domu zimne nóżki gościły na stole od zawsze, ale ostatnio spotkałam się z ludźmi, którzy nie znają tej zakąski wiec postanowiłam przesłać ten przepis.
Komentarze