Galaretka z piersią z kurczaka

4.5 (168 ocen)

  • 1 godz. 5 min

Zrobiłam ja na przyjęcie urodzinowe. Jest pyszna i bardzo szybko się robi, a efekt zachwyca.

  • 1 godz. 5 min

Składniki:

  • 2 duże filety z kurczaka
    włoszczyzna (por,seler,marchewka)
    1 puszka kukurydzy
    2 ząbki czosnku
    3 ziarenka ziela angielskiego
    2 listki laurowe
    4 ziarenka pieprzu
    sól
    2 łyżki soku z cytryny
    2-3 łyżki żelatyny
    7 łyżek zielonego mrożonego groszku
    3 jajka
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Galareta Galaretki Jajko Przystawki

Galaretka z piersią z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo.Do dużego garnka wlewamy ok.1 l wody, dodajemy oczyszczoną włoszczyznę, liście laurowe, pieprz,czosnek, ziele, sól do smaku i filety z kurczaka.Gotujemy do miękkości na małym ogniu. Groszek rozmrażamy. Mięso i włoszczyznę wyjmujemy z garnka, studzimy. W przecedzonym wywarze rozpuszczamy żelatynę, dodajemy sok z cytryny. Studzimy. Fileta i marchewkę kroimy na małe kawałki. Wkładamy do małych foremek, dodajemy rozmrożony groszek, odsączoną kukurydzę,jajko. Zalewamy wywarem.Chłodzimy w lodówce do stężenia.

Porady

Ozdabiamy natką pietruszki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek Jajka Kukurydza Włoszczyzna Żelatyna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować