Galareta wieprzowa

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Moj przepis ze swinki robiac galarete jedt ona wytrzymala dlugi czas i bardzo smakowita.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Golonka 1szt
    Wloszczyzna 1szt
    Kostka miesna1szt
    Nozki wieprzowe 2kg
    Cebula 1szt
    Piepsz sol
    Ziele angielskie 5 ziaren
    Lusc laurowy 3 listki
    Czosnek 1 glowka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Galareta Przekąski

Galareta wieprzowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Galareta w sloikach 1. Nóżki wieprzowe dokładnie oczyść i umyj.
    Wlej do garnka wodę, dodaj nóżki i golonkę, wody powinno być tyle, aby nóżki były przykryte. Gotuj przez 2 godz. na bardzo małym ogniu.
    Następnie dodaj oczyszczone warzywa, kostkę bulionową i przyprawy. Gotuj jeszcze ok.1 godziny.
    Odcedź wywar przez sito i zachowaj.
    Obierz mięso z nóżek i golonki, pokrój na mniejsze kawałki.
    Warzywa również pokrój w kostkę.
    Do wywaru dodaj rozgniecione ząbki czosnku, dopraw solą i pieprzem.
    Przełóż mięso z warzywami do sloikow zalej wywarem. Pasteryzuje ok 1 godz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.44 (173 ocen)

Galareta drobiowo – wieprzowa

To może cię zainteresować