Fasolowo-bananowe brownie

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne ciasto, bezglutenowe, ciasto bez grama mąki. Wyszło idealne, wysokie, mięciutkie, rozpływające się w ustach, nic nie czuć fasoli. Takie nie za słodkie, jak ktoś chce bardziej słodkie to można dodać cukru czy miodu. Upieczcie, a zaskoczycie nim każdego. Bardzo polecam.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 puszki czerwonej fasoli
    2 banany
    4 jajka
    2 łyżki ciemnego kakao
    2 łyżki cukru
    2 łyżki miodu z mniszka lekarskiego ( może być miód prawdziwy )
    50 ml oleju
    1 łyżeczka sody oczyszczonej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Brownie Desery

Fasolowo-bananowe brownie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę dokładnie odsączmy z zalewy ( można przepłukać zimną wodą ), następnie wraz z bananami blendujemy na gładką masę, dodajemy kakao, olej i sodę i bardzo dokładnie mieszamy.
  • 2. W osobnej większej misce miksujemy jajka z cukrem i miodem na puszystą masę, następnie dodajemy po łyżce fasolowej masy i dokładnie miksujemy.
  • 3. Ciasto przekładamy do foremki keksówki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 7 cm x 30 cm x 8 cm. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka przez około 45-50 minut.
  • 4. Upieczone ciasto studzimy, najlepiej na metalowej kratce. Kroimy, podajemy. Smacznego życzę.

Porady

Ciasto można pokroić na 16 sporych porcji.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Owoce Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować