fasolka ze zasmażka

1 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

dodatek do obiadu

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg fasolki szparagowej
    - łyżeczka soli
    - 3 łyżki masła
    - 3 łyżki bułki tartej
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fasolka ze zasmażka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W dużym garnku wstawiamy wodę z solą.
  • 2. Fasolkę dokładnie myjemy, obcinamy końcówki i kroimy w mniejsze kawałki
  • 3. Wkładamy do garnka i gotujemy ok 20 min. - do miękkości.
  • 4. przygotowujemy zasmażkę z bułki tartej.
  • 5. Na patelni roztapiamy masło i dodajemy do niego bułkę tartą. Mieszamy łopatką by bułka równo się zarumieniła. Gdy już osiągnie złocisty kolor dodajemy odcedzoną fasolkę
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować