Fasolka po bretońsku

wyświetlono: 1479 | dodany do książki kucharskiej: 4 | polecenia: 1

Gdy najdzie mnie ochota na fasolkę po bretońsku to lubie ją przygotować z gotowej fasoli z puszki ponieważ jest drobna i zajmuje to mniej czasu niż użycie tradycyjnej fasoli.

opublikowany: 28.03.2019
Udostępnij Pinterest
  • dla 6 osób
  • 30 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 puszka białej fasoli,
    2 długie wędzone kiełbasy ,
    1 cebula biała,
    1 łyżka smalcu
    200 gramów koncentratu pomidorowego,
    sól i pieprz dla smaku,
    ok pół łyżeczki papryki słodkiej i ostrej,
    płaska łyżeczka cukru,
    2 liście laurowe,
    2 ziela angielskie,
    0,5 litra gorącej wody.
Ocena:

(średnia 5 z 170 głosów)

Kuchnia:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Fasolka po bretońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kiełbasa 1. Kiełbase kroimy w plastry, podsmażamy na smalcu z posiekaną cebulą.
  • fasola 2. Fasolkę odsączamy na sicie z zalewy.
  • fasolka 3. Do garnka wlej gorąca wodę, dodaj przyprawy, podsmażoną kiełbase z cebulą oraz fasolę.
  • fasolka 4. Całość zagotuj i dodaj przecier lub koncentrat pomidorowy. Dopraw solą ,pieprzem i chwilkę podduś . Można zagęścić wodą z łyżeczką mąki.
    Podajemy danie z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Fasolka po bretońsku Dodane przez: AnetaJ

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: MojeŻyciePoTrzydziestce naKońcuJęzyka

Fasolka po bretońsku

Proste, smaczne danie dla całej rodziny

kategoria: Dania główne sos pomidorowy fasolka po bretońsku opublikowany: 02.05.2014 | wyświetlono: 3837 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE