Cytrynowa fasolka z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

To jest bardzo dobre danie.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 750 g zielonej lub żółtej fasolki szparagowej, umytej, z obciętymi końcami
    2 łyżki masła
    250 g świeżych pieczarek, oczyszczonych i pokrojonych w plasterki
    skórka i sok z 1 cytryny
    sól i pieprz.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cytrynowa fasolka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Włożyć fasolkę do wrzącej, osolonej wody i gotować przez 10 minut . Ostudzić pod zimną, bieżącą wodą, odcedzić i odstawić. Rozgrzać masło na patelni lub w rondlu, włożyć pieczarki i podsmażać 2-3 minuty na dużym ogniu. Nie mieszać. Dobrze przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Smażyć przez następne 2 minuty. Dodać fasolkę, skórkę i sok z cytryny, przykryć i dusić przez 3 minuty . Podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna Fasola

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować