Fasolka szparagowa w stylu orientalnym z korzeniami i ziołami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sałatka z fasolki szparagowej z dodatkiem przypraw korzennych i aromatycznych świeżych ziół. Ponadto dla zaostrzenia pikanterii – charakterny por.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 700 g oczyszczonej fasolki szparagowej
    80 g oczyszczonego pora
    1 łyżka posiekanej natki kopru anyżowego (fenkuła)
    1 łyżka posiekanej mięty
    2 łyżki majonezu
    1 łyżeczka mielonych owoców kolendry
    ¼ łyżeczki mielonego imbiru
    ¼ łyżeczki mielonej ostrej papryki
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przystawki Majonez Dodatki

Fasolka szparagowa w stylu orientalnym z korzeniami i ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Fasolka szparagowa w stylu orientalnym z korzeniami i ziołami 1. Fasolkę gotować ok. 10 min w osolonym wrzątku, następnie odcedzić, wystudzić, pokroić na małe kawałki i przełożyć do miski. Pora posiekać i dołożyć do fasolki. Dodać posiekaną zieleninę, wsypać owoce kolendry, imbir i ostrą paprykę. Całość dokładnie wymieszać i połączyć z majonezem. Na końcu sałatkę dosolić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować