Zapiekana fasolka szparagowa w boczku

4.46 (145 ocen)

Chrupiąca przekąska lub dodatek do dania głównego z fasolki szparagowej i boczku. Tak przygotowana fasolka świetnie nadaje się jako zimna przystawka lub ciepła kolacja podana na liściu sałaty z dodatkiem świeżych kawałków pomidora.

Składniki:

  • 300g.żółtej fasolki szparagowej
    5 cienkich plastrów boczku parzonego
    wiórki masła 82%
    przyprawa do dań z wieprzowiny
    sól , cukier
Wystaw ocenę:

4.46 (145 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Dodatki Przekąski

Zapiekana fasolka szparagowa w boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zapiekana fasolka szparagowa w boczku 1. Z fasolki poodcinać końce , umyć , ugotować na pół miękko w wodzie z solą i cukrem.
  • Zapiekana fasolka szparagowa w boczku 2. Plastry boczku rozłożyć , na brzeg każdego kłaść 4-5 strączków fasolki.
    Zwinąć w rulon.
  • Zapiekana fasolka szparagowa w boczku 3. Do naczynia żaroodpornego/blaszki położyć wiórki masła , oraz zawiniętą w boczek fasolkę.
    Boczek oprószyć przyprawą do dań z wieprzowiny.
  • 4. Piec 15-20 min w piekarniku nagrzanym do 180st.
    ( do momentu aż boczek stanie się chrupiący a fasolka lekko zwiędnie)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Fasolka szparagowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować