Fasolka szparagowa z cukinią, papryką i jabłkiem

0 (0 ocen)

Sałatka z fasolki szparagowej, młodej cukinii, papryki i jabłka przyprawiona w orientalnym stylu. Propozycja na lekką przekąskę, pełną zdrowych składników.

Składniki:

  • 700 g pozbawionej końcówek fasolki szparagowej
    2 nieduże młode cukinie (łącznie 350 g)
    1 duża czerwona papryka (300 g)
    1 duże kwaśne jabłko (200 g)
    14 cm – owy kawałek pora (100 g)
    2 łyżki posiekanej bazylii
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    3 łyżki majonezu
    2 – 3 łyżki soku z cytryny
    2 łyżeczki curry
    sól do smaku
    cukier do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Curry Sałatki Sok Przystawki Majonez

Fasolka szparagowa z cukinią, papryką i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Fasolka szparagowa z cukinią, papryką i jabłkiem 1. Fasolkę ugotować w lekko osolonej wodzie (10 – 15 min), odcedzić i wystudzić.
    Cukinię pokroić na ćwierćplastry, pozbawioną gniazd nasiennych paprykę oraz jabłko w kostkę, pora posiekać. Rozdrobnione składniki przełożyć do miski.
  • Fasolka szparagowa z cukinią, papryką i jabłkiem 2. Dodać świeże zioła i majonez, wsypać curry, wlać sok z cytryny. Całość wymieszać.
  • Fasolka szparagowa z cukinią, papryką i jabłkiem 3. Na końcu dołożyć pokrojoną na małe kawałki fasolkę i ponownie wymieszać. Sałatkę doprawić do smaku solą oraz cukrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować