Sałatka z gotowanej kapusty

4.47 (201 ocen)

Dotychczas białą kapustę do obiadu podawałam w formie bigosu lub surówki. Gdy postanowiłam spróbować sałatki z gotowanej kapusty, przekonałam się do tego pomysłu w 100%. Receptura jest banalnie prosta, za to efekt niebywale smaczny. Polecam!

Składniki:

  • 1 mała główka białej kapusty (ok. 1kg)
    3 ząbki czosnku
    1 pęczek natki pietruszki
    4 łyżki majonezu
    1 łyżeczka kminku mielonego
    do smaku - sól, pieprz czarny mielony
Wystaw ocenę:

4.47 (201 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przystawki Majonez Dodatki

Sałatka z gotowanej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka z gotowanej kapusty 1. Kapustę poszatkować, gotować 30 min w wodzie bez dodatków, odcedzić i wystudzić. Następnie dodać posiekany czosnek i natkę pietruszki, wsypać kminek. Wymieszać.
  • Sałatka z gotowanej kapusty 2. Dołożyć majonez, ponownie wymieszać. Sałatkę doprawić do smaku. Najlepiej odłożyć w chłodnie miejsce na co najmniej 30 min, by składniki się przegryzły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Na zimno Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować