DŻEM JABŁKOWY

  • wyświetlono: 1857 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

smaczny i zdrowy

119935601_3420676048001969_6588317015915651886_o
  • 10 porcje
  • Łatwy

Składniki

składniki:2,5 kg jabłek,
pół kilograma cukru,
1 galaretką pomarańczowa 75 g.

Sposób przygotowania przepisu:

DŻEM JABŁKOWY

  • 1. wykonanie:Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach,smażyć w garnku,po 30 minutach dodać cukier i nadal smażyć do czasu aż zacznie pokazywać się korzuszek.Po tym czasie dodać suchą galaretkę i chwilkę posmażyć.Gotowe nakładać do słoików,pasteryzować 10 minut na wolnym ogniu.

Porady

dodaję galaretki zamiast żelfix

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Przetworyweki

Komentarze

Podobne przepisy

Dżem jabłkowo-bananowy

Dodane przez: afrodyta

Dżem jabłkowo-bananowy.

Pyszny swojski dżem z nutą egzotyki....

.

Dodane przez: Anitka0804

Dżem jabłkowy z landrynkami

Dzieci za nim szaleją jest cudowny...

Dżem jabłkowo- marchewkowy

Dodane przez: rzelkazag

Dżem marchewkowo- jabłkowy

Pomysł nie jest mój, marmoladę...

Dżem jabłkowy z płatkami róży

Dodane przez: Kloruś

Dżem jabłkowy z płatkami róży

Dżemy to świetny sposób na zachowanie...

Dżem jabłkowy z kiwi

Dodane przez: Kloruś

Dżem jabłkowy z kiwi

Bardzo lubię domowe przetwory,...

dżem

Dodane przez: Bernadetta

Dżem dyniowo-jabłkowy z cytryną

Pyszny dyniowo- jabłkowy dżem z...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE