Dżem jabłkowy

  • wyświetlono: 3207 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Dżem jabłkowy

eluchap
  • Łatwy

Składniki

- jabłka (np. antonówek): 2 kilogramy
- cukier: 750 gramów
- żelfix: 1 sztuka

Sposób przygotowania przepisu:

Dżem jabłkowy

  • 1. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na niewielkie kawałeczki. Owoce wrzucić do dużego garnka, do którego dodać jedno opakowanie żelfixu.Całość mieszać od czasu do czasu mieszać i zagotować. Wciąż mieszając, gotować owoce jeszcze przez 3 minuty, po czym dodać cukier i jeszcze raz dokładnie wymieszać i pogotować około 3 minuty
  • 2. Następnie wlewać dżem do przygotowanych czystych wyparzonych w wodzie słoiczków. Mocno zakręcić, odwrócić je do góry dnem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

jabłkadżemkonkurs_owocowy

Komentarze

Podobne przepisy

Dżem rabarbarowo-jabłkowy z mango

Dodane przez: MałaMi

Dżem rabarbarowo-jabłkowy z mango

Pyszny dżem, mango nadaje całości...

Dżem jabłkowo-śliwkowy

Dodane przez: benka

Dżem jabłkowo-śliwkowy

Pyszny dżemik na zimę

.

Dodane przez: Anitka0804

Dżem jabłkowy z landrynkami

Dzieci za nim szaleją jest cudowny...

Dżem jabłkowy z bananami

Dodane przez: StaryZeszyt

Dżem jabłkowy z bananami

Wczesna jesień to czas, w którym...

Dżem jabłkowo- marchewkowy

Dodane przez: rzelkazag

Dżem marchewkowo- jabłkowy

Pomysł nie jest mój, marmoladę...

Dżem jabłkowy z płatkami róży

Dodane przez: Kloruś

Dżem jabłkowy z płatkami róży

Dżemy to świetny sposób na zachowanie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE