Drożdżowe pierożki z grzybami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Wspaniale na przegryzkę :)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - mąka: 2.5 szklanki
    - Jajko: 1 sztuka
    - mleko: 0.5 szklanki
    - cukier: 3 łyżeczki
    - drożdże: 4 dekagramy
    - olej: 3 łyżki
    - sól: 1 szczypta

    - pieczarki: 15 dekagramów
    - cebula: 1 sztuka
    - olej: 2 łyżki
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - bułka tarta: 1 łyżka
    - Jajko: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bułki Jajko Przystawki

Drożdżowe pierożki z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    przygotować nadzienie;
    Pieczarki przysmażyć z cebulką na oleju
    Przyprawić do smaku , wystudzić...
    Dodać jajko i tartą bułkę , wymieszać..


    ciasto;
    Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku z cukrem,
    Wszystkie składniki zgnieść w jednolite plastyczne ciasto ...
    podzielić na 9 równych części rozpłaszczyć w rękach każdy kawałek nadziewać grzybkami i sklejać jak pierogi.. ponacinać dekoracyjnie nożem sklejenie.

    W szerokim garnku rozgrzać olej ok 5 cm od dna ..
    Kłaść pierogi w rozgrzany olej i kilkakrotnie obracając usmażyć na rumiany pączkowy kolor...

    Podawać z pikantnym barszczykiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Piknik Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować