GOTOWANE JAJKA W PANIERCE

4.45 (172 ocen)

Oryginalne i bardzo smaczne danie , odmiana dla tradycyjnego jajka sadzonego .

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    4 jajka ugotowane na twardo
    2 jajka surowe do panierowania
    Bułka tarta
    vegeta
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.45 (172 ocen)

Zobacz również:

Bułki Jajko Przystawki

Gotowane jajka w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-10d17fj 1. WYKONANIE:
    Cztery jajka gotujemy na twardo , studzimy i obieramy . w miseczce wbijamy dwa dodatkowe jajka , w drugiej miseczce wsypujemy bułkę . Nastawiamy na gazie olej do rozgrzania . W między czasie obtaczamy całe ugotowane jajka w jaju rozmąconym z Vegetą następnie w bułce tą czynność powtarzamy 3 razy . Tak samo postępujemy z każdym ugotowanym jajkiem . O panierowane jajka wkładamy na około 15 minut do lodówki . Jak olej się rozgrzeje bardzo delikatnie wkładamy jajka i smażymy aż do zarumienienia. Podajemy z sosem czosnkowym np. do obiadu bądź innej kolacji niż tradycyjne kanapki . SMACZNEGO

Porady

Do bułki tartej można dodać odrobinę chilii

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka tarta Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować