Zapiekane kajzerki

4.46 (191 ocen)

Propozycja posiłku dla smakoszy lubiących potrawy z jajem.

Składniki:

  • - 4 kajzerki
    - 8 pieczarek
    - 1 nieduża cebula
    - 20-30 dag ulubionej wędliny
    - 4 jajka
    - szczypiorek
    - odrobina startego żółtego sera
    - sól, pieprz
    - masło
Wystaw ocenę:

4.46 (191 ocen)

Zobacz również:

Kajzerka Jajko Przystawki

Zapiekane kajzerki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z kajzerek ściąć wierzch. Wydrążyć środek, lekko ugniatając spód. Wnętrze wysmarować cienką warstwą masła.
    Pieczarki, cebulkę i wędlinę pokroić w kosteczkę i delikatnie uprażyć. Następnie wszystko wsypać do wydrążonej bułki.
    Na wierzch każdej kajzerki wbić jedno jajko, doprawić i włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni.
    Gdy białko się zetnie posypać szczypiorkiem oraz startym żółtym serem i piec jeszcze przez ok.5 min, obserwując.

Porady

Kajzerki można wyciągnąć z piekarnika w dowolnym momencie, w zależności od upodobań, wtedy gdy odpowiada nam konsystencji jajka (lejące lub całkiem ścięte).

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować