Drobiowa Rolada Z Szynką Na Kanapki

4 (2 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 godz. 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Tak przygotowana wędlinka na pewno każdemu posmakuje ;)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na roladę:
    duża pierś z kurczaka
    10 małych plasterków wędzonej
    musztarda
    2-3 ząbki czosnku
    papryka wędzona,
    sól, pieprz, suszony majeranek
    nić do wędlin
    oliwa (może być smakowa) lub olej
Wystaw ocenę:

4 (2 ocen)

Zobacz również:

Rolada Wędliny

Drobiowa rolada z szynką na kanapki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Drobiowa Rolada Z Szynką Na Kanapki 1. 1. Pierś rozkrajamy na duży plaster, rozbijamy tłuczkiem, a następnie solimy, pieprzymy i smarujemy musztardą.
    Na musztardę wykładamy przeciśnięte 1-2 ząbki czosnku, posypujemy papryką oraz majerankiem i wykładamy szynkę, plasterek obok plasterka.
    Następnie zawijamy pierś w roladę i związujemy ściśle nicią.
    Roladę smarujemy oliwą/olejem i możemy obtoczyć ją również w przyprawach.
    Pieczemy w 180 stop przez około 60 minut. Podlewamy ją odrobiną wody aby wędlina nie była sucha. Przez pierwsze 45 minut pieczemy pod przykryciem, a następnie odkrywamy jeśli chcemy przypiec mięsko z góry.
    Po upieczeniu odstawiamy pod przykryciem do ostygnięcia.

Porady

Mięsko kroimy dopiero po ostygnięciu, nie będzie wtedy tak się rozpadać i zachowa więcej soków w sobie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować