Rolada z boczku na kanapki

4.97 (155 ocen)

Bardzo lubimy taką roladkę i chociaż zawiera "trochę" kalorii, to i tak nic nie przebije jej smaku :)

Składniki:

  • ok. 1,20 kg w miarę chudego świeżego boczku
    przyprawy:
    sól, pieprz ziołowy, pieprz cytrynowy, papryka słodka i trochę ostrej, majeranek, kolendra
    3 mniejsze zmiażdżone ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

4.97 (155 ocen)

Zobacz również:

Rolada Pieczeń Kanapki Wędliny

Rolada z boczku na kanapki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1ejnip8 1. Boczek opłukać, osuszyć, natrzeć solą i zmiażdżonym czosnkiem.
    Zwinąć ściśle w roladę obwiązując grubszą nicią (np. kordonek) lub sznurkiem wędliniarskim.

    Wierzch obficie posypać pozostałymi przyprawami, wymasować i odłożyć na 2 godzinki do lodówki.

    Po tym czasie wstawić do nagrzanego piekarnika, piec w 180 stopniach ok. 1 godz. 20 minut podlewając od czasu do czasu wodą a później sosem spod pieczeni.
  • image-1b0cvf0 2. Kroić po całkowitym schłodzeniu.
  • image-2a70xej 3. Smacznego śniadaniowania :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować